Evelyne Kramer | VSBfonds jaarverslag 2009
147
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-147,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

VSBfonds jaarverslag 2009

Over dit project

VSBfonds ondersteunt initiatieven en projecten die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Jaarlijks is hiervoor een donatiebudget van beschikbaar. VSBfonds kent donaties toe aan projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij.

 

Het jaarverslag 2009 is een voorbeeld van verantwoording afleggen en een vorm van bestaansrecht communiceren; ook al is het besteedbaar budget sterk vermindert, het VSBfonds steunt nog steeds zeer veel projecten. Dit idee is zeer consequent doorgevoerd door alle gerealiseerde projecten en toegekende bedragen te benoemen. Het boekwerk wordt alleen onderbroken voor portretten in woord en beeld van eindgebruikers van de donaties; de mensen waarvoor de donatie het verschil heeft kunnen gemaakt. Het boekwerk is een visuele interpretatie van een jaar. Het werkelijke jaarverslag in woord en cijfers was beschikbaar als website.

 

Het jaarverslag werd bekroond met de prijzen Best verzorgde jaarverslag van Nederland 2010 en de European Design Prize 2010.

 

Opdrachtgever

VSBFonds - Stout/Kramer

Fotografie portretten

Ringel Goslinga

Datum

2009

Categorie
Graphic Design