Evelyne Kramer | VSBFonds jaarverslag 2008
140
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-140,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

VSBFonds jaarverslag 2008

Over dit project

VSBfonds ondersteunt initiatieven en projecten die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Jaarlijks is hiervoor een donatiebudget van beschikbaar. VSBfonds kent donaties toe aan projecten op het gebied van Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij.

 

In 2008 werden we door het VSBfonds gevraagd hen te helpen met hun communicatie. Het was de begin van de crisis en een zeer roerige tijd voor het fonds. Het VSBfonds kreeg grote media-aandacht door de daling van de totale waarde van het bezit van het fonds (door een koersval van aandelen in 2008) en de daarop volgende verlaging van het jaarlijkse budget voor donaties van € 60 miljoen naar € 30 miljoen. Wij hebben gedurende 3 jaar voor het VSBfonds aan diverse projecten gewerkt die er vooral op gericht waren de veranderingen binnen het fonds transparant weer te geven.

 

Het jaarverslag 2008 was een van de projecten die wij maakten met het fonds. Het eerste deel van het verslag bestond uit een jaarkalender met belangrijke gebeurtenissen uit het jaar van het VSBfonds naast belangrijke politieke en maatschappelijke nieuwsberichten uit dat jaar. Het tweede deel van het verslag was de jaarverantwoording met feiten, cijfers en tabellen.

 

Het jaarverslag werd bekroond met de prijs Best verzorgde jaarverslag van Nederland 2008. Het verslag werd vooral geprezen om de heldere doch esthetische typografie en infographics.

Opdrachtgever

VSBFonds, Utrecht

Datum

20 November

Categorie
Graphic Design, Infographics