Evelyne Kramer | Op het balkon van de elektrische tram
62
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-62,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Op het balkon van de elektrische tram

Over dit project

Deze bundel literaire columns gaat over Kafka maar ook over schrijvers die met Kafka en zijn tijd verbonden zijn, Kisch, Babel en een jonge Joseph Roth, of zich over Kafka hebben geuit, Sebald, Benjamin, Seghers, Appelfeld en Celan. Steeds zijn het persoonlijke gekleurde associaties en ansporingen bij het lezen van en over Kafka.

Het gevoel van schuld dat Kafka beheerst, is het thema van enkele opstellen. De andere zijn meer anekdotisch en plaatsen Kafka in Praag, in de synagoge, in het café of in het zwembad. De lezer vindt Kafka terug op een zionistisch congres in Wenen en op de Hochschule für die Wissenschaft des Judentums in Berlijn. Men volgt hem op zijn bezoek bij een chassidische rebbe en in de contacten met zijn leraren Hebreeuws en zijn uitgever Kurt Wolff. Samen vormen deze korte stukken een veelkleurig palet met soms verrassende verbanden. Het maakt dit boek tot een ontdekkingsreis door de wereld van Kafka.

 

Opdrachtgever

Amphora Books, Leo Frijda - Stout/Kramer

Datum

2015

Categorie
Graphic Design