Evelyne Kramer | Mapping the Future
143
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-143,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Mapping the Future

Over dit project

Mapping the future is een tool waarmee je de identiteit en ambitie van je bedrijf, team, organisatie of je eigen loopbaan duidelijk in kaart brengt en een route bepaalt om deze ambitie daadwerkelijk te realiseren.

 

De tool heb ik gemaakt in co-creatie met Elysa Kramer, sociaal psycholoog, trainer en coach.

 

De focus van de tool ligt op het visualiseren en concretiseren van de toekomst en dat gebeurt op gestructureerde wijze. Iedere stap is afgekaderd en binnen een stap kunnen de deelnemers associatief, creatief en visueel te werk gaan door de verassende werkvormen die we ze aanbieden.

 

De deelnemers nemen actief deel aan het ontwerpproces, ze staan midden op het speelveld in plaats van aan de zijlijn! Ze begrijpen hierdoor wat de gewenste toekomst voor henzelf betekent, maar ook voor elkaar. Door de stappen visueel te maken op de routekaart komen ze tot nieuwe inzichten en zien ze de interne processen duidelijk.Dit levert verrassende en inhoudelijk goede ideeën op, maar ook discussies die nodig zijn om de gewenste verandering scherp te krijgen of houden. Het systeem waarbinnen ze opereren wordt glashelder. Je ziet dat binnen het team de ‘drive’ voor de verandering groeit en er tijdens de stappen een ‘mindshift’ ontstaat.

Datum

2014

Categorie
Graphic Design, Infographics