Evelyne Kramer | Edwin Janssen en Tracy Mackenna
151
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-151,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Edwin Janssen en Tracy Mackenna

Over dit project

Tracy Mackenna en Edwin Janssen werken sinds 1997 samen. Ze ontmoeten elkaar tijdens de tweejaarlijkse Manifesta 1, waar aan zij beiden als solo kunstenaars deelnamen.

 

Het werk van Edwin en Tracy als kunstenaarsduo is te zien geweest in verschillende openbare en particuliere collecties, (Migros Museum für Gegenwartskunst, van Zürich; Twynstra Gudde, Nederland; Child Protection Agency, Nederland; Arts Council of England; The Contemporary Art Society; Scottish Arts Council; Scottish National Gallery of Modern Art; The Henry Moore Institute Library).

 

Zowel Janssen als Mackenna werken momenteel voor Duncan van Jordanstone College of Art and Design (DJCAD), Universiteit van Dundee, Schotland. Mackenna is tevens directeur van het MFA Art, Society & Publics. Janssen is momenteel ook docent en programmaleider aan de Academie voor Kunst en Vormgeving, Arnhem, Nederland.

 

Als Stout/Kramer werken we al sinds het begin van de samenwerking van dit bijzondere kunstenaarsduo met Janssen en Mackenna. We zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de publicaties en visuele (print) uitingen van de kunstenaars. De rol die wij als ontwerpers innemen is redactioneel en kritisch. Dit levert spannende ontwerpen op die meer vertellen dan bijvoorbeeld een overzicht van hun werk.

 

Het allereerste eerste werk dat wij voor Janssen en Mackenna maakten waren de publicaties ‘ Do you know mr. Chauvin?’ van Janssen en ‘Bulk’ van Mackenna.

 

In de slideshow zie je vier projecten uitgelicht.

Opdrachtgevers

Edwin Janssen en Tracy Mackenna - Stout/Kramer

Datum

1997-2016

Categorie
Graphic Design