Evelyne Kramer | Over mij
15283
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15283,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Met ruim 18 jaar werkervaring als zelfstandig ontwerper en art-director ben ik een expert in mijn vakgebied.

 

In 1997 studeerde ik af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en heb sindsdien gewerkt voor onder meer het VSBfonds, Gemeente Almere, Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, Ministerie CFI (OCW), TNTPOST, Ministerie OCW, Nederlands Architectuur Instituut, Gemeente Rotterdam, Edwin Janssen en Tracy Mackenna, NAi uitgeverij (o.a. Atelier van Lieshout, Gispen Rotterdam, Adolescent Almere), SUN uitgeverij, 010 uitgeverij, Nutricia en Dutch Culture.

 

Tot 2012 werkte ik met Marco Stout samen als ontwerpersduo Stout/Kramer. Na 2012 werken we nog steeds geregeld samen, naast het hebben van projecten die we los van elkaar ontwikkelen.

Taal

De taal die ik spreek in mijn werk is een visuele taal, waarin iconen, grafieken, pictogrammen, tekens, illustraties, typografie en symbolen een verhaal vertellen.

 

De drager van deze taal kan van alles zijn. Een boek, een film, een website… De keuze voor de drager hangt af van de inhoud van het verhaal en aan wie je het verhaal wilt vertellen.

De opdrachtgever

Samen met de opdrachtgever streef ik er naar om het gewenste resultaat te bereiken of meer dan dat. Hetzij door het bedenken van visuele tools, hetzij door het begeleiden van het proces door middel van bestaande tools. Het eindproduct is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen mij en de opdrachtgever.

De opdracht

Heb je een vraag over het maken van informatieve boeken en publicaties al dan niet met ondersteuning van infographics, illustraties of fotografie. Of over het ontwikkelen en ontwerpen van een visuele identiteit (logo, huisstijl, website, digitale presentaties en communicatie)

 

Heb je een positioneringsvraagstuk, wil je een beleidsplan ontwikkelen of wil je je missie en visie in kaart brengen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een goed én mooi ontwerp kan bijdragen aan jouw business? Kom gerust eens langs of neem contact met mij op.